Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ

Most online rajongók (az utolsó 12):Bezár
Elizabeth1912
Elizabe..
Johnny Depp
mark3515
mark3515
Selena Gomez
Szandika07
Szandik..
Selena Gomez
Évike92
Évike92
Johnny Depp
kemény krtikus
kemény ..
Marilyn Manson
Rékuska2004
Rékuska..
Johnny Depp
Kinga<3
Kinga<3
Barátok közt
Smiling girl
Smiling..
Big Time Rush
oldboys
oldboys
Real Madrid
Strucci
Strucci
Big Time Rush
bettyna
bettyna
Avril Lavigne
Zac&Fanni
Zac&Fanni
Britney Spears

Alan Rickman fejléc
 
Fan-Site Facebook

Rajongója vagyok!
Parfüm: Egy gyilkos története - Alan Rickman filmje

Évszám: 2006
Eredeti cím: Perfume: The Story of a Murderer

Értékeld!
12345
(4.73/37)

Alkoss véleményt a filmről!

Tartalom:
1766. Grasse városa, Franciaország déli részén. A város főterén hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen a parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille ítéletének kihirdetésének. A sokadalom ujjong, amikor bilincsbe verve a citadella erkélyére viszik, és tombolva ünnepel, amikor a halálos döntést bejelentik. 22 évvel korábban, Párizs. Anyja a párizsi halpiac bűzében ad életet Grenouille-nek, az év legforróbb napján. Megpróbálja elrejteni a nem várt gyermeket a halbelsőségek hulladékai között a stand filéző asztala alatt. De az újszülött szörnyű lármát csap, anyját letartóztatják, és rövidesen felakasztják a gyilkossági kísérlet miatt. Grenouille élete első éveit Madame Gaillard árvaházában tölti. A többi gyerek érezi, hogy valami nincs rendben a csecsemő körül. Hároméves korára, bár se járni, se beszélni nem tud, szemmel láthatóvá válik, hogy Grenouill fenomenális szagérzékkel rendelkezik. Miután a város megszűnteti Madame Gaillard segélyezését a gyerekek neveléséért, az asszony a tizenhárom éves Grenouille-t tíz frankért eladja Grimalnak, akinek bőrüzeme van. A munka a cserzőüzemben, tele bűzös nitrátokkal és rothadó bőrökkel, módfelett kockázatos, de a fiú túléli a pokoli körülményeket, és erős fiatalemberré érik. Első látogatásakor Párizsban, a város illatainak keveredésében a legelbűvölőbb illatot hozza a szél, amelyet Grenouille egykor is érezhetett. Önkívületben követi az illatot egy csodálatos lányig, aki hirtelen jeges fuvallatot érez a levegőben és megfordulva Grenouille-t látja, ahogy a bámulja őt. Épp sikoltana, de Grenouille befogja a száját és behúzza az árnyékba. Mikor elveszi a leány szájáról a kezét, látja, hogy meggyilkolta őt. Reménytelenül próbálja magába szívni a leány illatát, meginni, a kezébe gyűjteni, mintha folyékony lenne. De a leány ellenállhatatlan illata elhalványul, ahogy az élet elillan testéből, Grenouille megsemmisülten áll az eltűnt illat miatt. Eldönti, élete célja az lesz, hogy ezt az illatot újból érezhesse. Parfümkészítő inasnak áll Baldini mellé, akinek az üzlete hanyatlóban van, és mindenre eltökélt egy kirobbanóan új illatért. Grenouille gyorsan bebizonyítja, hogy képes tökéletes illatokat alkotni.

Szereplők: Ben Whishaw (Jean-Baptiste Grenouille), Dustin Hoffman (Giuseppe Baldini), Alan Rickman (Richis), Rachel Hurd-Wood (Laura), Corinna Harfouch (Madame Arnulfi), Andrés Herrera (kapuőr), Simon Chandler (Grasse polgármestere), David Calder (Grasse püspöke), Richard Felix (Chief Magistrate), Birgit Minichmayr (Grenouille anyja), Sian Thomas (Madame Gaillard), Perry Millward (Marcel), Alvaro Roque (5 éves Grenouille), Franck Lefeuvre (12 éves Grenouille), Sam Douglas (Grimal)
rendezte: Tom Tykwer
producer: Bernd Eichinger, Julio Fernández (ügyvezető) , Andreas Grosch (ügyvezető) , Samuel Hadida (ügyvezető) , Martin Moszkowicz (ügyvezető) , Andreas Schmid (ügyvezető) , Gigi Oeri (társ)
forgatókönyv: Andrew Birkin, Bernd Eichinger, Tom Tykwer, Patrick Süskind (történet)
fényképezte: Frank Griebe
zene: Alexander Berner, Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer
Facebook ikonKövess minket a Facebookon is, hogy ne maradhass le az oldallal kapcsolatos legújabb hírekről, információkról: Fansite.hu a Facebookon

Minden jog fenntartva © 2018, alanrickman.fan-site.hu | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat: info(kukac)fan-site.hu | WebMinute Kft.

Néhány oldalajánlatunk: Daniel Radcliffe | Stephen King | Ben Stiller | Rupert Grint | Nicolas Cage | Az összes rajongói oldalunk listája